برای جلوگیری از مسمومیت غذایی چه کنیم؟

۱۸ آذر ۱۴۰۳ | ۱۱:۴۵ کد : ۴۸۳۴۵ اخبار اصلی
تعداد بازدید:۶۰
مدیر نظارت بر مواد غذایی،آشامیدنی و محصولات آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اراک در مورد نحوه مصرف مواد غذایی برای جلوگیری از مسمومیت غذایی نکاتی را به مردم گوشزد کرد.
برای جلوگیری از مسمومیت غذایی چه کنیم؟

 فریده گلستانی گفت: به علت اینکه باکتری‌های عامل مسمومیت‌های غذایی، دوره‌های کمون(نهفتگی) متفاوت از حدود یک ساعت تا چندین روز دارند، در بروز مسمومیت افراد، علاوه بر وعده غذایی قبلی، وعده‌های غذایی روزهای قبل هم می‌تواند عامل مسمومیت باشد.

 وی با بیان اینکه اثبات عامل مسمومیت غذایی نیاز به بررسی بسیار دقیق علائم بیمار دارد ،نوع مواد غذای مصرف شده در روزهای گذشته، نحوه پخت، نگهداری بعدی مواد غذایی و دیگر عوامل در سلامت یا مسمومیت  موثر است.

 او  یادآور شد: در صورت اثبات اینکه ماکارونی عامل مسمومیت غذایی اخیر در برخی افراد بوده باشد، دو عامل مسمومیت مطرح است که یکی باکتری باسیلوس سرئوس است که احتمال رشد این باکتری در ماکارونی خام وجود ندارد.

 گلستانی خاطرنشان کرد : مواد غذایی مانند ماکارونی و برنج پس از پخته شدن در صورتی که در شرایط دمایی نامناسب نگهداری شوند، محیط مناسبی برای رشد اسپور این باکتری به وجود آمده هستند و سم خطرناکی تولید می‌کنند که مقاوم به حرارت است.

 مدیر نظارت بر مواد غذایی،آشامیدنی و محصولات آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت : مسمومیت غذایی حاصل از آن، با تهوع و استفراغ با دوره نهفتگی 6-1 ساعت و دردهای شکمی همراه با اسهال با دوره نهفتگی 16-8 ساعت بروز می‌کند و حتی می‌تواند منجر به مرگ بیمار شود

 وی با بیان اینکه در صورت استفاده از کنسرو یا مایه سس ماکارونی، آنها را باید مشابه تمام کنسروهای دیگر جوشاند گفت: قبل از استفاده از این مواد باید حداقل به مدت 20 دقیقه جوشاند تا در صورت آلودگی به باکتری کلوستریدیوم بوتولینوم و تولید سم، آلودگی از بین برود.

او افزود : با بیان اینکه بیماری حاصل از سم این باکتری بوتولیسم نامیده می‌شود که پس از 36–18 ساعت از خوردن غذای آلوده با بروز علائمی مانند تاری دید، تهوع، مشکل بلع، استفراغ، اسهال و فلج نمایان می‌شود افزود: در صورت تشخیص سریع این بیماری و درمان، مسمومیت کنترل شده و در غیر اینصورت موجب مرگ بیمار می‌شود.

وی در مورد نحوه نگهداری مواد غذایی پخته شده مانند برنج و ماکارونی عنوان کرد: مواد غذایی پخته شده بهتر است بلافاصله مصرف شود و در صورتی که مقادیری از غذا باقی می‌ماند، در کوتاه مدت باید در دمای بالاتر از 63 درجه سانتیگراد و برای مدت بیشتر با استفاده از ظروف درب‌دار در یخچال نگهداری شود.

 گلستانی در پایان تاکید کرد :  با بیان اینکه نگهداری این مواد غذایی در طولانی مدت (بیشتر از یک روز) نیز باید در فریزر و در دمای 18 درجه سانتیگراد باشد افزود: به هنگام مصرف مجدد، باید در مدت زمان مناسب تمام قسمت‌های غذا کاملاً داغ (حداقل 74 درجه سانتیگراد) و سپس مصرف شود.



ما را در فضای مجازی هم دنبال کنید .

〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
https://eitaa.com/ghazadaroarak
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️

کلیدواژه‌ها: باکتری‌های عامل مسمومیت‌های غذایی نحوه مصرف مواد غذایی برای جلوگیری از مسمومیت غذایی جلوگیری از مسمومیت غذایی


نظر شما :