ایمنی غذا، اولویت راهبردی نظام سلامت/ تأکید بر ضرورت شناسه‌گذاری و نظارت از مزرعه تا سفره

۱۹ خرداد ۱۴۰۴ | ۰۹:۱۴ کد : ۵۲۳۱۴ اخبار اصلی
تعداد بازدید:۲۴
معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به نقش ایمنی غذا در پیشگیری از بیماری‌های مرتبط با تغذیه، بر لزوم تقویت نظارت‌ها، هماهنگی بین‌بخشی و توجه همه‌جانبه به زنجیره سلامت غذا تأکید کرد.
ایمنی غذا، اولویت راهبردی نظام سلامت/ تأکید بر ضرورت شناسه‌گذاری و نظارت از مزرعه تا سفره

    به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو-اراک (http://arakmu.ac.ir/vcfd/fa) به نقل از  ایفدانا دکتر مهدی پیر صالحی  در نشست خبری همایش روز جهانی ایمنی غذا   با بیان اینکه ۷ ژوئن (۱۷ خرداد) روز جهانی ایمنی غذا نام‌گذاری شده، گفت: این روز به دلیل اهمیت سلامت غذا در زنجیره مصرف جهانی، هر سال گرامی داشته می‌شود. سالانه بیش از ۶۰۰ میلیون نفر در دنیا به دلیل مصرف غذاهای ناسالم به بیماری دچار می‌شوند و این آمار نشان می‌دهد که ایمنی غذا، موضوعی حیاتی برای سلامت عمومی است.

 رئیس سازمان غذا و دارو افزود: اگر به ایمنی غذا توجه کافی نشود، این موضوع به درمان و هزینه‌های سنگین درمانی منجر خواهد شد. در نتیجه، باید ایمنی غذا را به‌عنوان یک اقدام پیشگیرانه مهم تلقی کرد و تمام سازمان‌های مرتبط با سلامت، باید مراقبت از ایمنی غذا را در اولویت قرار دهند تا جامعه‌ای سالم و پویا داشته باشیم.

 وی با تأکید بر اینکه ایمنی غذا نقش پیشگیری‌کننده دارد، ادامه داد: در بحث ایمنی غذایی، باید به این سمت برویم که ببینیم ناظران این حوزه چه کارهایی انجام می‌دهند و عملکرد آنها به‌صورت مستمر بررسی و رصد شود.

دکتر پیرصالحی درباره بازگشت برخی محصولات غذایی صادراتی نیز اظهار کرد: در حوزه صادرات، فقط ۸ محصول خام گیاهی تحت رصد و نظارت سازمان غذا و دارو هستند و سایر محصولات توسط نهادهای دیگر تأیید می‌شوند. کالاهایی که از سوی این سازمان برای صادرات تأیید می‌شوند، میزان بازگشت بسیار اندکی دارند و برخی از بازگشت‌ها نیز دلایل سیاسی دارند و نه مسائل کیفی.

 وی با اشاره به میزان باقی‌مانده سموم و آفات در محصولات غذایی گفت: این میزان بسیار کم است و سازمان غذا و دارو تمام تلاش خود را برای کنترل همین مقدار اندک نیز در دستور کار قرار داده است.

 رئیس سازمان غذا و دارو افزود: در بحث نظارت بر ایمنی غذا، باید به این نکته توجه داشت که نظارت از مزرعه تا سفره بر عهده وزارت جهاد کشاورزی است و انتظار می‌رود این وزارتخانه تا پایان برنامه هفتم توسعه، موضوع شناسه‌گذاری فرآورده‌های غذایی را به‌طور کامل اجرا کند. در صورت آغاز این فرایند، سازمان غذا و دارو نیز نظارت تخصصی خود را بر اساس کدهای شناسه اعمال خواهد کرد.

 معاون وزیر بهداشت همچنین با اشاره به محصولات غذایی و آرایشی-بهداشتی که از طریق کولبری وارد کشور می‌شوند، هشدار داد: هیچ‌گونه نظارتی بر این‌گونه محصولات وجود ندارد و این موضوع می‌تواند سلامت مردم را تهدید کند. باید راهکارهای عملی برای حل این معضل در نظر گرفته شود.

 

 روابط عمومی معاونت غذا و دارو - اراک

〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
http://Arakmu.ac.ir/vcfd/fa
https://eitaa.com/ghazadaroarak
http://ble.ir/ghazadaroarak

〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️

کلیدواژه‌ها: شناسه‌گذاری راهکار سلامت هشدار غذا و دارو زنجیره نظارت


نظر شما :