تولید و صادرات غذا باید مبتنی بر دانش و نظارت علمی باشد

۲۰ خرداد ۱۴۰۴ | ۱۳:۰۳ کد : ۵۲۳۴۷ اخبار اصلی
تعداد بازدید:۳۰
در همایش روز جهانی ایمنی غذا دکتر محمدرضا ظفرقندی بر لزوم استفاده از علم در تولید، نظارت و سیاست‌گذاری غذایی تأکید کردند
تولید و صادرات غذا باید مبتنی بر دانش و نظارت علمی باشد

  به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو-اراک (http://arakmu.ac.ir/vcfd/fa) به نقل از  ایفدانا؛وزیر بهداشت با تأکید بر این‌که تولید غذا باید بر پایه دانش و سلامت باشد، گفت: با استفاده از دیپلماسی سلامت می‌توان تعاملات علمی کشور را گسترش داد و از دانش و تجربه دیگر کشورها بهره گرفت.

 وی افزود: مبنای صادرات غذا باید کیفیت و سلامت باشد؛ باید بتوانیم با ارائه آمارهای مستند، جایگاه واقعی محصولات غذایی کشور را در منطقه و جهان اثبات کنیم.

 دکتر ظفرقندی با اشاره به تجربه موفق غنی‌سازی نمک با ید، آن را نمونه‌ای از مداخله علمی و اصلاحی دانست که باعث کاهش شدید بروز گواتر در کشور شد.

 وزیر بهداشت  نیز با تأکید بر نقش دانش در ایمنی غذایی گفت: اگر تولید غذا صرفاً بر پایه بازار و بدون دانش تغذیه‌ای باشد، شاهد شیوع چاقی، کبد چرب، فشار خون و دیابت در جامعه خواهیم بود.

 وی با اشاره به اینکه یک غذای کامل باید توازن مناسبی میان قند، چربی، پروتئین و ویتامین‌ها داشته باشد، افزود: دانش در طراحی ترکیب مواد غذایی حیاتی است و نباید نادیده گرفته شود.

 به گفته دکتر ظفرقندی، وزارت بهداشت با ۷۰۰ کارشناس و ۴۵۰ آزمایشگاه، بر تولیدات بیش از ۱۷ هزار کارخانه و شرکت غذایی در کشور نظارت دارد که این ساختار نظارتی باید تقویت شود.

 وی همچنین از اقدامات شورای عالی سلامت برای سبوس‌دار کردن نان خبر داد و این موضوع را نیازمند عزم ملی دانست.

 وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود گفت: ایران در حوزه سلامت غذا در میان سه کشور برتر منطقه قرار دارد، اما سه سال است آمارهای رسمی کشور به سازمان جهانی بهداشت ارسال نشده که باید این روند اصلاح شود.

 وی با اشاره به دستاوردهای نظام سلامت از جمله کاهش مرگ‌ومیر مادران باردار به ۲۲ نفر در هر ۱۰۰ هزار تولد، گفت: این موفقیت‌ها باید شفاف اعلام شوند تا جایگاه ایران در مجامع بین‌المللی ارتقا یابد.


 روابط عمومی معاونت غذا و دارو - اراک 

〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
http://Arakmu.ac.ir/vcfd/fa
https://eitaa.com/ghazadaroarak
http://ble.ir/ghazadaroarak

〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️

کلیدواژه‌ها: تولید صادرات دانش نظارت غنی‌سازی نمک ایمنی غذایی غذا و دارو دانش تغذیه‌ چاقی


نظر شما :