روابط عمومی معاونت غذا و دارو اراک:

عرفه روز نیایش عارفانه و رها شدن از زنجیر گناهان

۱۸ تیر ۱۴۰۱ | ۱۰:۱۴ کد : ۶۵۲ اخبار اصلی
تعداد بازدید:۹۳۸
عرفه روز دعا و نیایش های عارفانه ،روز پرکشیدن و رها شدن از زنجیر گناهان برای رسیدن به آسمان آبی رحمت و روز نوشیدن جرعه هایی از معرفت الهی است .
عرفه روز نیایش عارفانه و رها شدن از زنجیر گناهان

به نقل از روابط عمومی معاونت غذا و دارو اراک، نهم ذی‌الحجه روز عرفه است ،در این روز، درهای رحمت الهی بر روی بندگان باز می شود و همه چشم امید به رحمت الهی دارند .خداوند در این روز به انسان شرافت ،کرامت و عظمت می بخشد و رحمتش را بر بندگان خود می گستراند و آنها را مورد عفو بخشش قرار می دهد .
عرفه فرصتی بی بدیل برای راز و نیازهای عاشقانه و عارفانه با خالق هستی است ، در لحظات ناب دعا انسان به اقیانوس بی کران احدیت می پیوندد و به امید عفو و بخشش، دستهای پر از نیاز و تمنای خود را عاجزانه به سوی آسمان می گشاید و با سردادن نوای 'الهی العفو ' از خالق هستی طلب رحمت و بخشایش دارد .
حضرت محمد(ص) در ارتباط با جایگاه و اهمیت روز عرفه می فرمایند: 'هنگامی که مردم در عرفات وقوف و حاجت های خود را با گریه و زاری درخواست می کنند، خداوند نزد فرشتگان به این مردم افتخار می کند و به فرشتگان خطاب می کند: آیا نمی بینید که بندگان من از راه های دور و غبارآلود به سمت من آمده اند و مالشان را در راه من خرج کرده اند و بدن ها را خسته کرده اند؟ به عزت و جلالم سوگند! گناهکارانشان را به نیکوکارانشان می بخشم و آنها را از گناه پاک می کنم، مانند روزی که از مادر متولد شده اند'.
امام باقر (ع) در اهمیت این روز فرمودند 'روز عرفه، روز دعا و درخواست از خداوند است' یعنی در این مقطع زمانی سرعت اجابت دعا بیشتر است.
حضرت امام جعفر صادق(ع) نیز فرمودند: اگر کسی در ماه مبارک رمضان مورد مغفرت الهی قرار نگیرد، غفران برای او نیست، مگر آنکه عرفه را درک کند.
در این روز به زیارت امام حسین (ع) توصیه شده و در حدیث آمده است : خداوند پیش از آنکه به سرزمین عرفات نظر کند، به زائران امام حسین (ع) نظر می‌افکند و این نظر افکندن در زمان‌های حساس و سرنوشت‌ساز مانند شب قدر، اعیادی فطر، قربان و غدیر است که افضل اعمال در این زمان‌ها زیارت سرور و سالار شهیدان است .
غسل، زیارت امام حسین(ع)، خواندن نماز، اعتراف و اقرار به گناهان و خواندن دعای عرفه از جمله اعمالی هستند که انجام آن برای این روز سفارش شده است.
دعای عرفه برای نخستین بار توسط امام حسین(ع) در مراسم حج خوانده شد و حاوی آموزه هایی ارزشمند برای شناخت انسان و خالق است. ستایش حق تعالی، راز آفرینش انسان، اقرار به قدرت لایزال الهی و ستایش و سپاس خالق هستی است .
در فرازی از این دعای روح بخش می خوانیم: 'خدایا مرا چنان کن که از تو بترسم گویا ترا می بینم و به پرهیزگاری مرا سعادتمند گردان و به شقاوت گناه مبتلا مکن و در حکم قضا خیر مرا برگزین و قدر خود را بر من مبارک و فرخنده گردان، چنانکه هرچه را دیر مقدر کرده زود نخواهم و هر چه را زود مقدر کرده ای دیر نطلبم'
انتهای پیام/

 

کلیدواژه‌ها: فرهنگی مناسبت ها


نظر شما :