معاون غذا و دارو اراک بیان کرد:
آشنایی با برچسب های نصب شده بر روی محصولات غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی
به نقل از روابط عمومی معاونت غذا و دارو اراک، دکتر عباس علیمرادیان معاون غذا و دارو اراک گفت: اگر هنگام خرید محصولات غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی ما به برچسبی که بر روی فرآورده نصب است دقت کنیم ممکن است به4 آرم برخورد کنیم که خوب است اطلاعاتی در مورد آن داشته باشیم.
معاون غذا و دارو افزود: آرم سازمان غذا و دارو؛ که این آرم یا نشان در تمامی محصولات خوراکی، آشامیدنی،آرایشی و بهداشتی تحت نظارت و کنترل سازمان غذا و دارو مشاهده می شود که با کنترل و نظارت بر تمامی فرآیندهای تولید از مواد اولیه تا محصول نهایی و پس از اطمینان از شرایط خوب و بهداشتی مطابق ضوابط سازمان غذا و دارو تحت عنوان پروانه بهداشتی ساخت یا کد بهداشتی به محصول مورد نظر اعطا می شود. درج شماره پروانه بهداشتی ساخت در زیر نشان فوق برای محصولات سلامت محور اجباری بوده و بدون آن محصول مورد نظر غیرمجاز و تقلبی محسوب می گردد.
وی با اشاره به نشان ایمنی و سلامت اظهار داشت : این نشان که از سوی سازمان غذا و دارو به فرآورده های غذایی و آشامیدنی که علاوه بر بهره گیری از مواد اولیه سالم و تولید در شرایط خوب بهداشتی با فرمولاسیون بهینه و افزون بر حداقل خصوصیات مورد انتظار و خواص ذاتی محصول، دارای ویژگی های ممتاز و مولفه های سلامت با هدف ارتقای ایمنی و سلامت مصرف کننده باشند اعطا می شود. این علامت در روی برچسب محصولات خوراکی و آشامیدنی به عنوان نشان تشویقی بر روی محصولات کسب کننده این نشان درج می گردد.نشان ایمنی و سلامت بالاترین نشان کیفیت و ایمنی محصولات تولیدی در کشور می باشد..
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت : نشانگر تغذیه ای یا چراغ راهنمای تغذیه ای که علامت جدیدی است که بر روی محصولات خوراکی و آشامیدنی مشاهده می کنیم و گامی موثر در آگاهی عمومی از اطلاعات تغذیه ای محصولات تولیدی کارخانجات می باشد.نشانگر تغذیه ای میزان کالری موجود در هر سهم از محصولات و اطلاعات مرتبط با مقادیر نمک،قند،چربی کل و اسیدهای چرب ترانس را با توجه به میزان و محدوده تغذیه ای آنها با رنگ های قرمز(زیاد)، نارنجی(متوسط)، سبز(اندک) نشان می دهد.نشانگر تغذیه ای ضمن آگاهی دادن از مقادیر مواد مصرفی خوراکی،آشامیدنی با رنگ های مختلف با توجه به شرایط جسمی هر فرد انتخاب بهتری را به شما پیشنهاد می کند.
دکتر علیمرادیان با بیان اینکه برچسب اصالت و سلامت کالا اقدامی نوین در راستای مبارزه با قاچاق و تقلب می باشد، گفت: تحت نظر سازمان غذا و دارو و صرفا برای محصولات وارداتی به منظور شناسایی کالای مجاز و غیر مجاز بر روی محصولات سلامت محور انواع دارو، محصولات خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی نصب می گردد.صرفا بودن این برچسب دلیل مجاز بودن محصول مورد نظر نمی باشد و جواب استعلام با یکی از روش ها و مطابقت آن با مندرجات روی محصول اصالت کالا را مشخص می کند.
معاون غذا و دارو اظهار داشت: برچسب اصالت و سلامت کالا، برچسبی است که بر روی محصولات غذایی، آشامیدنی و آرایشی-بهداشتی وارداتی مورد تایید سازمان غذا و دارو درج می گردد و استفاده صحیح از آن بعنوان یکی از مهم ترین روش هایی است که می توان از مجاز بودن محصول اطمینان حاصل نمود.
این برچسب از اجزایی تشکیل شده که در زیر توضیحات مختصری درباره هریک از آنها داده می شود تا با آنها آشنا شوید:
UID : شناسه رهگیری 20 رقمی محصول است که می توان برای بررسی و کنترل آن به سایت www.ttac.ir مراجعه نمود.
LOT : سری ساخت محصول است که می بایست با شماره سری ساخت حک شده روی بسته بندی کالا یکسان باشد.
EXP :تاریخ انقضا محصول است که باید با تاریخ انقضا حک شده روی بسته محصول یکسان باشد.
کد اصالت کالا، کدی 16 رقمی است که جهت تایید اصالت کالا، ابتدا باید پوشش موجود روی برچسب را مخدوش نمایید و شناسه 16 رقمی مندرج روی آن را به یکی از روش های زیر استعلام کنید:
- مراجعه به سایت www.ttac.ir
- استفاده از نرم افزار تلفن همراه موجود در سایت مذکور
- شماره تماس: 6185-021
- شماره پیامک: 20008822
نظر شما :