برای سلامت پوست خود از مصرف این ۱۰ ماده غذایی غافل نشوید!

۳۰ بهمن ۱۳۹۸ | ۲۰:۲۴ کد : ۷۷۴۳ اخبار اصلی
تعداد بازدید:۱۹۹۸
مواد معدنی در حفظ سلامتی بدن نقش بسزایی دارند و یک رژیم غذایی نامناسب می‌تواند متابولیسم بدن را مختل نموده و موجب افزایش وزن و آسیب‌دیدگی سیستم قلبی و عروقی بدن شود. اما تغذیه انسان بر سلامت پوست وی نیز تاثیر می‌گذارد. در پورتال معاونت غذا و دارو اراک به معرفی ۱۰ ماده غذایی ارزشمند برای حفظ سلامت و شادابی پوست می‌پردازیم.
برای سلامت پوست خود از مصرف این ۱۰ ماده غذایی غافل نشوید!
  • ماهی‌های چرب

ماهی‌های چرب نظیر سالمون، کپور و شاه‌ماهی از جمله منابع غنی امگا ۳ محسوب می‌شوند. اسید چرب امگا ۳ برای حفظ ضخامت، انعطاف‌پذیری و رطوبت پوست بدن حیاتی است و کمبود آن می‌تواند موجب خشکی پوست شود. بعلاوه امگا ۳ خاصیت ضد التهابی دارد و از قرمزی پوست و بروز آکنه جلوگیری می‌کند. برخی مطالعات از تاثیرات مثبت مکمل‌های روغن ماهی در کاهش ریسک ابتلا به بیماری‌های التهابی پوست و سیستم خود ایمنی نظیر پسوریازیس و لوپوس حکایت دارند. ویتامین E و روی موجود در ماهی نیز به ترمیم پوست و تکثیر سلول‌های جدید کمک می‌کنند.

  • آووکادو

آووکادو سرشار از اسیدهای چرب مفید است. بعلاوه ترکیبات موجود در آووکادو از پوست شما در برابر امواج ماوراءبنفش خورشید محافظت می‌کنند. پرتوهای ماوراءبنفش می‌توانند موجب ایجاد چین و چروک و علائم پیری در پوست افراد شوند. آووکادو حاوی مقادیر قابل‌توجهی ویتامین E و C است. این ۲ ویتامین در ساخت کلاژن (پروتئین ساختاری پوست) و شادابی پوست نقش بسزایی دارند. مصرف تنها ۱۰۰ گرم آووکادو در روز، ۱۰ و ۱۷ درصد نیاز بدن به ویتامین‌های E و C را تامین می‌کند.

  • گردو

در میان انواع آجیل‌ها، گردو از امگا ۳ و امگا ۶ بیش‌تری برخوردار است. اسیدهای چرب مذکور در کاهش ریسک بروز بیماری‌های التهابی پوست موثر هستند. روی، ویتامین E و سلنیوم موجود در مغز گردو به افزایش استحکام بافت پوست و سرعت ترمیم جراحات کمک می‌کنند.

  • تخمه آفتاب‌گردان

مصرف ۲۸ گرم مغز تخمه آفتاب‌گردان به‌ترتیب ۳۷، ۳۲ و ۱۰ درصد نیاز روزانه بدن به ویتامین E، سلنیوم و روی را تامین می‌کند؛ موادی که برای حفظ سلامت پوست حیاتی هستند.

  • فلفل قرمز یا زرد

فلفل‌های قرمز و زرد از جمله منابع غنی بتاکاروتن به‌شمار می‌روند. بدن انسان این ماده را به ویتامین A تبدیل می‌کند. بتاکاروتن در سبزیجات نارنجی‌رنگ نظیر هویج، اسفناج و سیب‌زمینی شیرین یافت می‌شود.

مصرف یک فنجان فلفل قرمز، ۹۲ درصد نیاز روزانه بدن به ویتامین A را تامین می‌کند. بعلاوه فلفل یکی از منابع غنی ویتامین C است. این ویتامین برای تولید پروتئین کلاژن ضروری خواهد بود. مصرف یک‌سوم فنجان فلفل قرمز، پاسخگوی نیاز روزانه بدن به ویتامین C است.

  • کلم بروکلی

بروکلی سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری برای سلامت پوست است که از جمله آن‌ها می‌توان به روی و ویتامین‌های A و C اشاره کرد. بعلاوه بروکلی حاوی یک کاروتنوئید موسوم به لوتئین است. این ماده عملکردی مشابه بتاکاروتن ایفا می‌کند. لوتئین از پوست بدن در برابر آسیب‌های اکسیداتیو حفاظت نموده و مانع از خشکی و چروکیدگی آن می‌شود.

از سوی دیگر کلم بروکلی حاوی یک ترکیب شیمیایی ویژه با نام سولفورافان است. این ماده با خواص منحصربه‌فرد خود از بروز انواع سرطان‌ها به ویژه سرطان پوست جلوگیری خواهد کرد. بعلاوه سولفورافان با خنثی کردن تاثیرات مخرب رادیکال‌های آزاد و فعال‌سازی سیستم‌های حفاظتی در بدن، ریسک بروز بیماری‌های پوستی را کاهش می‌دهد.

تحقیقات آزمایشگاهی نشان می‌دهند که سولفورافان، میزان تخریب سلول‌های پوست در اثر پرتوهای فرابنفش را تا ۲۹ درصد کاهش خواهد داد و این مکانیسم حفاظتی تا ۴۸ ساعت ادامه پیدا می‌کند.

  • گوجه‌فرنگی

گوجه‌فرنگی سرشار از ویتامین C و کلیه کاروتنوئیدهای اساسی از جمله لیکوپن است. لیکوپن، مقاومت پوست در برابر نور خورشید را افزایش داده و از چروکیدگی آن جلوگیری می‌کند. مصرف گوجه‌فرنگی در کنار موادغذایی دارای چربی نظیر پنیر یا روغن زیتون، خواص مفید آن‌را دو چندان خواهد کرد. چربی‌ها به افزایش میزان جذب کاروتنوئید در بدن کمک می‌کنند.

  • سویا

سویا حاوی ماده‌ای موسوم به ایزوفلاون است که می‌تواند تاثیر هورمون استروژن در بدن را کاهش دهد. مطالعات انجام شده روی زنان میانسال نشان می‌دهد که مصرف سویا برای مدت ۸ تا ۱۲ هفته به افزایش سطح کلاژن، کاهش چین و چروک‌های پوست و بهبود قابلیت ارتجاعی آن کمک می‌کند. بعلاوه ایزوفلاون ریسک ابتلا به سرطان پوست را تا حدود زیادی کاهش خواهد داد.

  • شکلات تلخ

کاکائو دارای آنتی‌اکسیدان‌های فراوانی است. مطالعات اخیر نشان می‌دهند که مصرف روزانه شکلات تلخ طی مدت ۶ تا ۱۲ هفته موجب افزایش ضخامت و رطوبت پوست خواهد شد. مصرف روزانه ۲۰ گرم شکلات تلخ به افزایش مقاومت پوست در برابر آفتاب‌سوختگی کمک شایانی خواهد کرد. به منظور بهره‌مندی هرچه بیش‌تر از خواص شکلات و عدم مصرف قند فراوان بهتر است از شکلات‌های تیره با حداقل ۷۰ درصد کاکائو استفاده کنید.

  • چای سبز

چای سبز دارای ترکیبات اعجازانگیزی با نام کاتچین است. این ماده از پیری زودرس پوست و صدمات ناشی از تابش خورشید جلوگیری می‌کند.

پژوهش انجام شده بر روی ۶۰ زن طی مدت ۱۲ هفته نشان داد که مصرف روزانه چای سبز می‌تواند التهابات پوستی ناشی از قرار گرفتن در مقابل خورشید را تا ۲۵ درصد کاهش دهد. بعلاوه چای سبز به افزایش رطوبت، لطافت و خاصیت ارتجاعی پوست کمک می‌کند. البته بایستی خاطرنشان کرد که مصرف چای سبز به‌همراه شیر، خواص آنتی‌اکسیدانی آن‌را کاهش خواهد داد.

کلیدواژه‌ها: سلامت پوست


( ۱۶ )

نظر شما :