معاون غذا و دارو اراک مطرح کرد؛

اثر بخشی نداشتن مصرف خودسرانه دارو جهت پیشگیری از کرونا

۲۲ فروردین ۱۳۹۹ | ۱۳:۴۸ کد : ۸۶۸۸ اخبار اصلی
تعداد بازدید:۵۶۱
معاون غذا و دارو اراک گفت: افرادی که در گروههای در معرض خطر قرار ندارند، صرفا می توانند با تغذیه مناسب بدن خود را در مقابل بیماری های ویروسی مقاوم کنند و به هیج عنوان نیاز به مصرف مکمل خاصی ندارند.
اثر بخشی نداشتن مصرف خودسرانه دارو جهت پیشگیری از کرونا

به نقل از روابط عمومی معاونت غذا و دارو اراک، دکتر عباس علیمرادیان معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیان کرد: هنوز تحقیقات بالینی و آزمایشگاهی برای درمان قطعی این بیماری پاسخ درستی به دست نیاورده اند.

عضو هیات علمی دانشگاه با اشاره به بیماری نوظهور کوید۱۹خاطرنشان کرد: درعین حال صرفا برخی مطالعات بر این اساس است که شماری از داروهای مکمل همانند زینک و ویتامین Dو Cمی تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن فرد کمک کند.

وی ضرورت پرهیز از مصرف مداوم و خودسرانه داروهای مکمل را مورد تاکید قرار داد و افزود: مصرف این داروها خصوصا در افرادی که مشکل ضعف سیستم ایمنی و زمینه ای ندارد به هیچ عنوان توصیه نمی شود.

دکترعلیمرادیان خاطرنشان کرد: افرادی که در گروههای در معرض خطر قرار ندارند، صرفا می توانند با تغذیه مناسب بدن خود را در مقابل بیماری های ویروسی مقاوم کنند و به هیج عنوان نیاز به مصرف مکمل خاصی ندارند.

 

معاون غذا و دارو اراک با اشاره به این که هنوز هیچ دارویی با هدف پیشگیری از کرونا ویروس در دنیا وجود ندارد،گفت: برخی مطالعات به ترکیبات یا داروهایی برای درمان و پیشگیری از این ویروس تاکید دارند ولی همچنان به دلیل ناکافی بودن این تحقیقات و عوارض و تداخلات دارویی به هیج عنوان توصیه نمی شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه مناسب ترین راه پیشگیری از بیماری کوید ۱۹را شستشوی مداوم دست ها، توجه به توصیه های بهداشتی، پرهیز از تردد در اماکن عمومی و استفاده از تغذیه درست و مناسب ذکر کرد.

وی با اشاره به این که مصرف ویتامین Dدر افرادی که کمبودی برای تامین این ویتامین در بدن ندارد ضرورتی ندارد خاطرنشان کرد: در باره افرادی که سابق بر این نیز یه صورت ماهانه این دارو را مصرف می کردند توصیه می شود دارو را قطع نکنند و همچنان به روند سابق ادامه دهند.

دکتر علیمرادیان در ادامه گفت: دسته ای از داروهای ضد ویروس، مسکن و کمک کننده در دستورالعمل کشوری برای درمان بیماری کرونا ذکر شده ولی این به این معنی نیست که این داروها می تواند از ابتلا به این بیماری نیز پیشگیری کند بنابراین لازم است مردم از خود درمانی و مصرف خودسرانه هر گونه دارو و مکمل برای پیشگیری از کرونا پرهیز کنند.  

این داروساز با اشاره به این که داروهای کمک کننده به درمان بیماری کرونا دو دسته هستند، خاطرنشان کرد: دسته ای از این داروها برای درمان بیماران بستری مبتلا به کرونا استفاده می شود و دسته دیگری از داروها برای بیمارانی که در منزل تحت مراقبت هستند، توصیه می شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه درباره مصرف دارو در بیماران سرپایی نیز خاطرنشان کرد: گروههایی از مبتلایان به کرونا نیاز  به مصرف هیچ گونه دارویی ندارند و صرفا باید مراقب باشند تا انتقال به سایرین صورت نگیرد و در عین حال هم مبتلایانی که دارای بیماری زمینه  ای هستند (پس از مثبت شدن تست کرونا) داروهایی مداخله ای و کمک کننده به  این افراد برای استفاده در منزل تجویز می شود.

وی تاکید کرد: در۸۰درصد مبتلایان صرفا درمان های حمایتی موثر و کاراست و اصلا نیازی به مصرف دارو ندارند. 

کلید واژه ها: اثر بخش نبودن دارو کرونا ویروس دکتر علیمرایدان


نظر شما :