سیگاری ها و افرادی که قلیان می کشند، بخوانند
به نقل از روابط عمومی معاونت غذا و دارو اراک، آیدا غفاری بیان کرد: متاسفانه مصرف سیگار و بدتر از آن قلیان در جامعه ما رو به افزایش است و بسیاری از جوانان و حتی برخی از کودکان به مصرف این ماده دخانی اعتیاد دارند.
وی افزود: از همه بدتر آنکه مضرات سیگار و قلیان علاوه بر آنکه تهدید کننده سلامت ریه هاست، می تواند باعث ایجاد کمبودهای تغذیه ای در بدن شود.
وی تاکید کرد: در اثر مصرف سیگار، نیاز بدن به مواد مغذی بیشتر می شود و اگر این مواد به میزان کافی تامین نشود، به تدریج مشکلات و اختلالات تغذیه ای بروز خواهد کرد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه اکثر افراد سیگاری لاغر اندام هستند، سیگار میل و اشتها به غذا را کور می کند، اغلب سیگاری ها مایلند به جای خوردن غذا، هر چه سریعتر سیگارشان را روشن کنند؛ خاطرنشان کرد: در این صورت، بدن پس از مدتی بیشتر حجم عضلانی و نه بافت چربی را از دست می دهد و کاهش وزن و به دنبال آن تضعیف سیستم ایمنی و ابتلای به بیماری ها، رخ خواهد داد، همچنین سیگار از میزان اکسیژن رسانی به بدن می کاهد و می تواند در هضم و جذب، اختلالاتی ایجاد کند.
غفاری، انواع ویتامینها به خصوص ویتامین D و C است را بیشترین نیاز افراد سیگاری برشمرد و گفت: از آنجا که وجود ویتامین D در بدن برای جذب کلسیم ضروری است، استعداد این افراد به پوکی استخوان بسیار بالا است، همچنین سیگار و بیش از آن قلیان، مقدار زیادی از ویتامین C موجود در بدن را از بین میبرد؛ در نتیجه افراد سیگاری باید ۲ برابر بیش از افراد غیرسیگاری از میوه و سبزیجات استفاده کنند.
کارشناس مسئول اداره نظارت بر مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: در مرحله ترک، افراد باید به جای تنقلات بی ارزش یا مغزهای آجیلی پرکالری، در میان وعده ها یا در هر وعده غذایی نصف بشقاب غذا را به میوه و سبزی اختصاص دهند تا کالری یا انرژی زیاد دریافت نکنند، از مصرف زیاد قهوه و چای هم باید بپرهیزند.
وی در پایان یادآور شد: برای تامین کلسیم، مصرف لبنیات، کلم بروکلی و مصرف ماهی های ریز به همراه استخوان، پودر سنجد (اگر یبوست ندارند) توصیه می شود.
نظر شما :