کارشناس مسئول اداره نظارت بر مواد غذایی مطرح کرد؛
لبو از لحاظ داشتن انواع و محتوای آنتی اکسیدان های موجود در آن، منحصر به فرد است.
به نقل از روابط عمومی معاونت غذا و دارو اراک، دکتر آیدا غفاری کارشناس مسئول اداره نظارت بر مواد غذایی بیان کرد: لبو از لحاظ داشتن انواع و محتوای آنتی اکسیدان های موجود در آن، منحصر به فرد است. از این نظر که هم دارای بتالین هاست، هم دارای ویتامین ث و هم دارای منگنز و سایر رنگدانه هایی مانند بتا سیانین، بتا زانتان و بتا کاروتن ها . همه این ریز مغذی ها خواص آنتی اکسیدانی دارند. وجود مجموع آنتی اکسیدان ها در این ماده غذایی ترکیب بی نظیری را ایجاد می کند که دارای ویژگی آنتی اکسیدانی بسیار قوی می باشد که در کمتر ماده غذایی دیگری یافت می شود
همچنین چغندر پخته یا لبو دارای مقدار بالایی نیترات است که در بدن ما به اکسید نیتریک تبدیل می شود. اکسید نیتریک باعث گشاد شدن عروق، بهبود جریان خون و کاهش پرفشاری می شود.
از طرفی چغندر دارای یک گروه بسیار قوی از فیتونوترینت ها به نام بتالین ها است (شامل بتانین ها، بتاسیانین ها، بتازانتین ها و …). بتاسیانین مسئول رنگ قرمز تا بفش چغندر و آنتی اکسیدان قوی است. بتالین ها خواص قوی ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی دارند و از بهترین مواد غذایی در پیشگیری از بیماری کرونا، کمک به درمان کرونا و همچنین جلوگیری از سرطان می باشد . همچنین محتوای بالای آنتی کسیدانت ها و فیبر های محلول و نامحلول موجود در این ماده غذایی به سم زدایی کبد کمک زیادی میکند.
نگران محتوای قند لبو هم نباشید ، بار گلایسمی چغندر تنها ۵ بوده و به معنای این است که مصرف چغندر اثر چندانی بر روی سطوح قند خون ندارد، زیرا مقدار کربوهیدرات موجود در هر وعده آن کم است.
کسانی که سابقه سنگ های کلیوی از نوع اگزالات کلسیم دارند نباید زیاد لبو بخورند. چغندرها دارای اگزالات زیادی هستند که ممکن است تشکیل سنگ های اگزالات کلسیم را تشدید کند.
منبع: دکتر آیدا غفاری. کارشناس ارشد تغذیه کارشناس مسئول نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اراک
نظر شما :