همه چیز درباره "نشانگر رنگی تغذیهای"
به نقل از روابط عمومی معاونت غذا و دارو اراک، دکتر رضا تاجیک مدیر اداره نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی معاونت غذا و دارو بیان کرد: در ایران وزارت بهداشت برای تامین و تضمین سلامت غذای مردم طرح درج نشانگرهای چراغ راهنمای تغذیه و اصالت کالا بر روی فرآوردههای غذایی را آغاز کرده است.
وی افزود:باید توجه کرد که بسیاری از بیماریها از جمله دیابت ارتباط مستقیم با تغذیه و خوراکیهای مورد استفاده دارند که نیازمند توجه بیشتر به کیفیت مواد غذایی است. مصرف زیاد قند، نمک و چربیهای جامد موجب بیماریهای دیابت، فشارخون، سکتههای مغزی، بیماریهای قلبی و عروقی و سکتههای قلبی میشود.
دکتر تاجیک گفت: ضرورت توجه به محتوا و کیفیت خوراکیها موجب شده وزارت بهداشت برای انتخاب هوشمندانه یک محصول، درج نشانگرهای چراغ راهنمای تغذیه و اصالت کالا بر روی بستههای مواد غذایی را در دستور کار قرار دهد.
مدیر اداره نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و دارو تشریح کرد: بر این اساس، برچسب رنگ سبز نشانه کم بودن چهار عنصر، قند، چربی، نمک و اسیدهای چرب در این محصول است، رنگ نارنجی بر روی فرآورده نشان از سطح متوسط این عناصر زیان آور دارد و رنگ قرمز برای مصرف توصیه نمیشود.
وی ادامه داد: این نشانهها کمک میکنند تا بیماریهایی که به علت محصولات غذایی ممکن است ایجاد شود را بتوان تا حد قابل توجهی کاهش داد.
در در پایان خاطر نشان کرد: بنابر اعلام مرکز اطلاع رسانی سازمان غذا و دارو، برچسب اصالت کالا که حاوی کد پیگیری و شماره پیامک است، دیگر نشانه سلامت کالا است که بر روی بستههای مواد غذایی و بهداشتی خارجی که تحت نظارت قرار گرفتهاند و از مبادی رسمی کشور وارد شدهاند، حک شده تا خیال مصرف کننده ایرانی از خرید آن آسوده باشد. مصرف محصولات خارجی بدون برچسب اصالت کالا، میتواند تهدید کننده سلامت افراد باشد.
بنابراین دقت در انتخاب مواد غذایی علاوه بر اینکه سلامت افراد را تضمین میکند، میتواند تشویق کننده تولید کنندههایی باشد که سلامتی مردم را در اولویت فعالیتهایشان قرار دادهاند.
نظر شما :