نانوایان از روی آوردن به آرد سفید پرهیز کنند/سبوس‌گیری مناسب در تولید آرد

۰۴ بهمن ۱۴۰۰ | ۱۲:۳۷ کد : ۲۳۵۲۶ اخبار اصلی
تعداد بازدید:۳۳۸
جانشین مدیر اداره نظارت بر مواد غذایی اراک گفت: نانوایان از علاقه‌مندی برای استفاده از آرد سفید در تولید نان پرهیز کنند و به جای آن از آردهای تیره و سبوس‌دار استفاده کنند.
نانوایان از روی آوردن به آرد سفید پرهیز کنند/سبوس‌گیری مناسب در تولید آرد

به نقل از روابط عمومی معاونت غذا و دارو اراک، مهندس آذر مختاری جانشین مدیر اداره نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و دارو اظهار کرد: بیشترین نظارت ما بر کارخانه‌های آردسازی است تا به عنوان قوت غالب مردم بر تولید نان نظارت شده و نمونه‌گیری‌ها به شکل مطلوب انجام شود.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه تولید آرد برای نان‌های مختلف با حداقل درصد سبوس گیری تولید می شود، به همین خاطر در روزهای اخیر برخی نانوایی‌های سنگک‌پز گلایه‌هایی را مطرح کردند در حالی که ما سعی می‌کنیم سبوس‌گیری حداقل را برای نان سنگک اعمال کنیم تا مردم از کیفی‌ترین نان بهره‌مند شوند.

مهندس مختاری تلاش این مجموعه را در کنار نظارت بر ارتقا تغذیه مناسب مردم، دقت در اصول فنی تولید آرد با کیفیت و مطلوبیت خاص اعلام کرد و افزود: هیچ مشکلی در تولید آرد در کارخانه‌های آردسازی استان وجود ندارد بلکه اخیرا در درجه‌بندی مشخص شده سبوس‌گیری آرد مخصوص نان سنگک‌، بربری و لواش متفاوت از سال‌های گذشته و در راستای افزایش ارزش غذایی و حفظ مواد مغذی بیشتر در آرد و نان در حال انجام است.

مختاری یکی از مشکلات تولید نان را عدم مهارت و توانمندی نانوایان در تولید و تخمیر مناسب اعلام کرد و گفت: کاهش این مهارت‌ها به پایین‌ آمدن کیفیت نان نیز منجر شده می شود.

وی خود خاطر نشان کرد: تمامی استانداردها در تولید آرد مخصوص نان‌های سنگک،‌ بربری و لواش رعایت شده و و درصد سبوس گیری نیز بر روی کیسه های آرد درج می شود.

جانشین مدیر اداره نظارت بر مواد غذایی اضافه کرد: از نانوایان انتظار داریم در کنار عدم استفاده از آرد سفید که بیشترین عامل بیماری و سرطان دستگاه گوارش است، بهتر است تخمیر مناسب را نیز انجام داده و بیشترین توجه را به ارتقا کیفی سلامت مردم داشته باشند.


وی بیان کرد: همکاران ما با همراهی همکاران محترم سازمان صنعت، معدن و تجارت،اداره کل غله و مراکز بهداشت نظارت بر نانوایی‌ها را انجام می‌دهند و ما نیز بیشترین تمرکز خود را بر استانداردسازی و آزمایش آرد تولیدی در کارخانه‌ها قرار  داده ایم.

کلید واژه ها: نانوایان پرهیز از آرد سفید سبوس‌گیری مناسب جانشین مدیر اداره نظارت بر مواد غذایی اراک مهندس آذر مختاری


نظر شما :