نظارت کامل معاونت غذا و دارو بر فرآورده های گوشتی از تولید تا عرضه
به نقل از روابط عمومی معاونت غذا و دارو، دکتر آیدا غفاری، کارشناس مسئول اداره نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و دارو اراک با اعلام این مطلب خاطرنشان کرد: به منظور کنترل ورود مواد اولیه و خام مورد استفاده در تولید فرآورده های گوشتی، تمام مواد خام مصرفی از جمله گوشت خام (مرغ و گوشت قرمز) و فرآورده های پودری، سویا، شیرخشک و سایر مواد اولیه مجاز همگی می بایست از محل های دارای مجوزهای مربوطه از جمله مجوز سازمان دامپزشکی و پروانه ساخت از سازمان غذا و دارو دانشگاه های علوم پزشکی مربوطه دریافت شوند.
بازرسان معاونت های غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی همچنین به طور مستمر و ادواری از کارخانههای تولید کننده فرآورده های گوشتی بازدید به عمل آورده و شرایط تولید از جمله مواد اولیه مورد استفاده، شرایط بهداشتی خطوط تولید، شرایط بهداشتی کارگران، محیط کار، دستگاه ها و ماشین آلات را به طور مرتب مورد کنترل و ارزیابی قرار می دهند و مستندات حاصله در این موارد در بازدیدهای ادواری بازبینی می شود. مضافاً اینکه بر اساس قانون مواد خوردنی و آشامیدنی، مسوولان فنی مستقر در واحدهای تولیدی موظفند در تمام ساعات فعالیت کارخانه ها در واحد حضور و نظارت کافی و موثر بر تمام مراحل تولید داشته باشند و چنانچه آزمایشگاه واحد تولیدی توانایی انجام برخی آزمونهای خاص را نداشته باشد، مجاز است تا با آزمایشگاههای مورد تائید وزارت بهداشت جهت انجام آن آزمونها، قرارداد معتبر منعقد و نمونه محصولات یا مواد اولیه خود را در طی فواصل زمانی تعیین شده به آن آزمایشگاهها ارسال کند.
وی تصریح کرد: فرآورده های گوشتی واحدهای تولیدی از جمله سوسیس و کالباس طی برنامه های زمان بندی مشخص از سطح عرضه نمونه برداری و جهت مطابقت با معیارهای بهداشتی مربوطه به آزمایشگاه کنترل غذا و دارو ارسال میشود و در صورت عدم مطابقت با هر یک از معیارهای بهداشتی مربوطه ، اقدامات قانونی لازم انجام میشود.
غفاری در عین حال خاطرنشان کرد: با وجود انجام تمام کنترل های بهداشتی لازم از شهروندان درخواست میشود چنانچه در سطح عرضه مغایرتی با استانداردهای مربوطه مشاهده کردند مراتب را جهت بررسی و انجام اقدامات قانونی لازم به این معاونت غذا و دارو منعکس کنند تا در اسرع وقت رسیدگی شود.
نظر شما :