هشدار نسبت به قطع و تغییر دُز خودسرانه دارو در رمضان

۰۳ فروردین ۱۴۰۳ | ۰۱:۱۵ کد : ۴۲۴۶۱ اخبار اصلی
تعداد بازدید:۱۴۰
سرپرست معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: بیماران در ایام ماه مبارک رمضان بدون مشورت با پزشک و یا داروساز اقدام به قطع دارو و تغییر در دوز مصرفی نکنند.
هشدار نسبت به قطع و تغییر دُز خودسرانه دارو در رمضان

به نقل از روابط عمومی معاونت غذا و دارو؛ دکتر علی یادگاری؛ سرپرست معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اراک افزود: بیمارانی که داروی خاص مصرف می‌کنند در ایام ماه مبارک رمضان بدون مشورت با پزشک معالج خود اقدام به قطع دارو، تغییر و یا کاهش دوز مصرفی و یا تغییر زمان مصرف دارو ننمایند.
وی با اشاره به اینکه اغلب در ایام ماه مبارک رمضان درخصوص مصرف دارو سوالات پیش می آید، تصریح کرد: در بارداری، شیردهی و برخی بیماری ها همچون دیابت، فشارخون، روده تحریک پذیر، یبوست، زخم های گوارشی، اختلالات کلیوی، غده تیروئید، بیماری های اعصاب و روان، قلبی و عروقی و تنفسی، بیمار باید پیش از اقدام به روزه داری با پزشک معالج خود در خصوص اقدام به روزه داری مشورت کند.
دکتر یادگاری اظهار کرد: بیماران نباید بدون مشورت با داروساز و یا پزشک معالج خود اقدام به قطع دارو، تغییر یا کاهش دوز مصرفی و یا تغییر زمان مصرف نمایند چرا عدم رعایت نکردن اصول می تواند منجر به عدم اثربخشی دارو و عدم دستیابی به اثرات درمانی بروز اثرات جانبی و تشدید بیماری شود.
وی ادامه داد: بیماران مبتلا به صرع در معرض خطر تغییر دوز دارو در ایام روزه داری هستند.
سرپرست معاونت غذا و دارو اظهار کرد: مطالعات به عمل آمده به روی داروهای ضد فشارخون نشان می دهد که روزه داری تاثیر خاصی بر اثربخشی این دارو ندارد البته در برخی موارد لازم است در مورد داروهای مدر(ادرار آور ) برای جلوگیری از از کاهش آب بدن، پزشک اقدام به کاهش دوز این داروها در بیماران روزه دار نماید.
 یادگاری با اشاره به اینکه برخی از داروهای ضدالتهاب این قابلیت را دارند که دو بار در طول روز مصرف شوند یاد آور شد: مصرف این‌گونه داروها را می‌توان با مشورت پزشک و داروساز به زمان افطار و سحر موکول نمود.
وی ادامه داد: پزشک معالج، جهت درمان عفونت در بیمار روزه‌دار، می‌تواند اقدام به تجویز آنتی‌بیوتیک‌هایی نماید که به‌جای چند بار مصرف در طی روز، یک یا دو بار در روز مصرف شوند.
یادگاری اظهار کرد: برخی از داروها نیز به شکل آهسته رهش در بازار دارویی موجود هستند که در مورد این داروها نیز به‌جای مصرف سه تا چهار بار در روز، پزشک می‌تواند داروی آهسته رهش که یک‌بار در روز تجویز می‌شود توصیه کند.
انتهای پیام/

کلیدواژه‌ها: مصرف دارو ماه رمضان دکتر یادگاری معاونت غذا و دارو اراک


نظر شما :