مسمومیت با قارچ‌های خودرو و سمی با شروع فصل بهار

۰۸ فروردین ۱۴۰۳ | ۱۰:۱۷ کد : ۴۲۵۷۵ اخبار اصلی
تعداد بازدید:۱۸۴
کارشناس دارویی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اراک با اشاره به مسمومیت سالانه افرادی با قارچ‌های سمی و خودرو، گفت: در استفاده از این قارچ‌ها باید احتیاط زیادی داشت.
مسمومیت با قارچ‌های خودرو و سمی با شروع فصل بهار

به نقل از روابط عمومی معاونت غذا و دارو، دکتر شیرین عنایتی، کارشناس دارویی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اراک اظهار داشت: با شروع فصل بهار و بروز شرایط مساعد در رشد قارچ‌های خودرو، همه ساله در ابتدای سال متاسفانه با موجی از مسمومیت های اتفاقی ناشی از مصرف خوراکی قارچ‌های خودرو و سمی روبرو هستیم.

وی ادامه داد: مسمومیت ناشی از مصرف قارچ‌های خودر در هموطنانی که در مناطق کوهستانی و یا مرطوب کشور زندگی می‌کنند بیشتر دیده شده است، این موارد با آموزش عمومی و اطلاع رسانی و ارائه هشدار به موقع قابل پیشگیری خواهد بود.

عنایتی افزود: مردم از مصرف قارچ های خودرو مخصوصا قارچ‌هایی که در کنار تنه درختان (علی الخصوص درختان خشک شده) می رویند و یا قارچ های فله ای جمع آوری شده توسط افراد بومی، خودداری کنند. برای حفظ سلامت خود و خانواده تان تنها قارچ‌هایی را که توسط مراکز مجاز و در بسته بندی های دارای مجوز می باشند، خریداری و مصرف کنید.

این داروساز خاطرنشان کرد: شناسایی انواع خوراکی قارچ از انواع سمی تنها بر اساس خصوصیات ظاهری مانند شکل، رنگ، بو، قوام و مزه مشکل بوده و تنها توسط متخصصان و کارشناسان مجرب قارچ شناسی و گیاه شناسی امکان پذیر است. بنابراین به توصیه های برخی از افراد در تشخیص انواع سمی از  انواع خوراکی قارچ  توجه نکنید.

وی افزود: مصرف قارچ‌ها توسط پرندگان و سایر جانوران اهلی و وحشی، نشان دهنده غیرسمی بودن قارچ برای انسان نیست.

کارشناس دارویی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اراک تصریح کرد: برخی از روش‌ها و معیارهای سنتی مانند تغییر رنگ قاشق نقره در اثر تماس با قارچ، یا وجود حشرات دراطراف قارچ و محل رویش قارچ  معیار علمی و صحیحی برای تشخیص عدم سمیت قارچ در همه موارد نیست.

وی افزود: برخی از سموم موجود در قارچ های سمی، مقاوم به گرما بوده و فرآیندهای آماه سازی غذا مانند: کباب کردن، آب پز کردن، سرخ کردن، بخار پز کردن قادر به تخریب کامل مواد سمی موجود در آن نیست.

دکتر عنایتی خاطرنشان کرد: در صورت بروز علایم و نشانه های گوارشی (تهوع، استفراغ و اسهال) به صورت تاخیری (12-5 ساعت پس از مصرف خوراکی قارچ‌های خودرو)  هر چه سریعتر بیمار را به مرکز درمانی تخصصی مسمومیت ها  منتقل کنید. در مواردی که علائم گوارشی بصورت تاخیری (با فاصله بیش از 6 ساعت از مصرف قارچ خودرو) رخ دهد این دسته از قارچ‌ها سمیت به مراتب بیشتری دارند و در سال‌های گذشته منجر به نارسایی حاد کبدی و مرگ تعدادی از هموطنانمان شده است.

وی در انتها گفت: انتقال سریع بیمار مسموم به یک مرکز درمانی تخصصی مسمومیت ها امکان درمان موفقیت آمیز را افزایش می دهد و هرگونه تاخیر در این امر سبب افزایش احتمال شکست درمان و حتی مرگ بیمار می شود. بنابراین با مشاهده علایم و نشانه های بالینی اولیه به ویژه از نوع تاخیری در فردی با سابقه مصرف خوراکی قارچ خودرو، از هرگونه خوددرمانی و درمان علامتی پرهیز نموده و بیمار را در اسرع وقت به بیمارستان منتقل کنید.
انتهای پیام/

کلیدواژه‌ها: مسمومیت قارچ بهار معاونت غذا و دارو اراک دکتر شیرین عنایتی


نظر شما :