نظارت بر فروش داروهای سقط جنین و مقابله با کمبود انسولین و شیرخشک
دکتر مهدی پیرصالحی، در نشست خبری خود اعلام کرد که نظارت مستمر و دقیق بر داروخانهها، بهویژه در زمینه فروش داروهای سقط جنین، انجام میشود. وی با بیان اینکه داروخانهها بهصورت حضوری و الکترونیکی مورد بررسی قرار میگیرند، افزود: «فروش اینترنتی دارو توسط معاونتهای غذا و دارو رصد شده و در صورت مشاهده هرگونه تخلف، موضوع به پلیس فتا گزارش میشود تا برخوردهای قضائی و امنیتی انجام گیرد.»
دکتر پیرصالحی درباره کمبود انسولین نوورپید گفت: «در زمینه واردات این نوع انسولین محدودیتهایی وجود داشته و تأخیر در واردات باعث کمبود در بازار شد. با این حال، توزیع این دارو افزایش یافته و تلاش میشود تا مشکل کمبود آن برطرف شود.»
رئیس سازمان غذا و دارو همچنین به مشکلات بازار شیرخشک اشاره کرد و توضیح داد: «در حال حاضر پنج شرکت تولیدکننده شیرخشک در کشور فعال هستند و ظرفیت تولید کشور ۱۲۰ میلیون قوطی در سال است. درحالیکه مصرف داخلی حدود ۷۵ میلیون قوطی است، کمبود گزارششده به دلیل محدودیت ظرفیت تولید برخی برندهاست. مردم باید بدانند که فرمولاسیون شیرخشکها یکسان است و تنها در طعم و مزه تفاوت دارند.» وی تأکید کرد که از تولیدکنندگان درخواست شده تا تولید خود را افزایش دهند و در صورت عدم کفایت، الگوی مصرف تغییر خواهد کرد.
در ادامه، دکتر پیرصالحی درباره نظارت بر میزان سموم در محصولات کشاورزی توضیح داد که این موضوع بر عهده وزارت کشاورزی است، اما سازمان غذا و دارو نیز در زمینه صادرات محصولات همکاری میکند. وی گفت: «شرکتهای واردکننده، گواهی بهداشت مطالبه میکنند و محصولات توسط آزمایشگاههای سازمان آزمایش میشوند. برخی محصولات به دلیل آلودگی در فرآیند انتقال برگشت خوردهاند و دستورالعمل جدیدی برای جلوگیری از آلودگی به آفلاتوکسین تدوین شده است.»
وی در خصوص وضعیت بازار محصولات آرایشی و بهداشتی بیان کرد: «ممنوعیت واردات این محصولات از سال ۹۷ توسط وزارت صمت اعمال شده است که از جهاتی به نفع تولید داخل بوده، اما این ممنوعیتها گاهی باعث افزایش قاچاق و تقلب در بازار میشود.»
نظر شما :