توصیههایی برای کاهش متانول در عرقیات گیاهی

به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو-اراک (http://arakmu.ac.ir/vcfd/fa) مدیر آزمایشگاه کنترل معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت در گیاهان ترکیب سمی به نام متانول وجود دارد که بسته به نوع گیاه، شرایط رشد و تنشهای وارده، میزان آن متفاوت است.
آیدا غفاری با اشاره به تأثیر فرآیند تولید بر میزان متانول موجود در عرقیات اظهار کرد روش تهیه عرقیات از گیاه بر سطح متانول نهایی تأثیرگذار است. به همین دلیل توصیه میشود از خرید عرقیات فاقد مجوز بهداشتی و نامعتبر خودداری شود.
وی افزود برخی افراد علاقهمند به تولید گلاب و عرقیات گیاهی در منزل هستند که در این صورت رعایت چند نکته ضروری است. غفاری توصیه کرد پیش از آغاز فرآیند، گیاهان بهدقت پاکسازی شده و در مواردی که امکان دارد از ساقه و شاخههای کمتر استفاده شود. همچنین مدت زمان خیساندن گیاه در آب و زمان جوش و تقطیر باید تا حد امکان کوتاه شود.
او تأکید کرد بخار حاصل از جوشاندن گیاهان در طی فرآیند عرقگیری تا زمان سرد شدن، بهتر است در ظرف درباز ریخته شود؛ زیرا باز بودن درب ظرف به تبخیر متانول کمک میکند.
مدیر آزمایشگاه کنترل معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اراک تصریح کرد برخی گیاهان مانند خارشتر، شنبلیله و کاسنی بهطور طبیعی متانول بیشتری دارند. بنابراین بهتر است عرقیات گیاهی از این دسته گیاهان، در حجم بالا و بهطور مداوم مصرف نشود تا از خطرات احتمالی جلوگیری شود.
روابط عمومی معاونت غذا و دارو - اراک
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
http://Arakmu.ac.ir/vcfd/fa
https://eitaa.com/ghazadaroarak
http://ble.ir/ghazadaroarak
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
نظر شما :