کنترل و ایمنی محصولات تراریخته با نظارت سختگیرانه سازمان غذا و دارو
مهندس زهره پوراحمد در گفتگو با ایفدانا با اشاره به وظایف وزارت بهداشت در این حوزه گفت: هر محصول تراریخته باید پیش از ورود به کشور آزمایشهای ژنتیکی را پشت سر بگذارد و شرکت واردکننده موظف است نوع ژنهای اصلاحشده را اعلام کند. این اطلاعات در آزمایشگاههای مرجع راستیآزمایی میشود و علاوه بر ژنهای معرفیشده، ژنهای غیرمجاز نیز مورد بررسی قرار میگیرند. وی افزود: صدور مجوز نهایی تنها در صورتی انجام میشود که ژنهای تغییر یافته با فهرست ایمن اتحادیه اروپا و سایر مراجع معتبر جهانی مطابقت داشته باشند.
او با تأکید بر اینکه این فرآیند نظارتی مانع ورود هرگونه محصول غیرایمن به کشور میشود، ادامه داد: نمونهبرداری و آزمون محمولهها در گمرک نیز بخش دیگری از نظارت است که با هدف اطمینان از صحت ادعای شرکتها انجام میشود. به گفته وی، سلامت مردم خط قرمز وزارت بهداشت است و هیچ محصولی بدون عبور از مراحل کنترل و پایش وارد چرخه مصرف نخواهد شد.
رئیس اداره نظارت و ارزیابی غذاهای ویژه سازمان غذا و دارو در بخش دیگری از سخنان خود به ایمنی این محصولات اشاره کرد و گفت: محصولات غذایی تراریخته بر اساس شواهد علمی و ارزیابی نهادهای بینالمللی معتبر خطری برای سلامت انسان ندارند. ژنهای دستکاریشده وارد بدن میشوند اما قابلیت تکثیر یا اثرگذاری بر عملکرد اندامها را ندارند و تنها برای افزایش مقاومت در برابر آفات و تغییرات اقلیمی اصلاح شدهاند.
او خاطرنشان کرد: اگر این محصولات ایمن نبودند، کشورهای پیشرفتهای همچون اتحادیه اروپا، آمریکا، چین، استرالیا و ژاپن مجوز مصرف آنها را صادر نمیکردند. با این حال، سازمان غذا و دارو علاوه بر کنترل علمی و فنی، بر موضوع برچسبگذاری نیز نظارت ویژه دارد تا مصرفکنندگان از تراریخته بودن محصول مطلع شوند و بتوانند انتخاب آگاهانه داشته باشند
به کانال معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اراک بپیوندید
روابط عمومی معاونت غذا و دارو - اراک
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
http://Arakmu.ac.ir/vcfd/fa
https://eitaa.com/ghazadaroarak
http://ble.ir/ghazadaroarak
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️

نظر شما :