کارشناس اداره نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و دارو اراک اعلام کرد؛

هیچ روشی برای تشخیص عسل تقلبی به جز آزمایش وجود ندارد

۰۷ مهر ۱۳۹۸ | ۰۸:۳۱ کد : ۵۹۲۲ اخبار اصلی
تعداد بازدید:۱۲۰۱
علیرغم تمام مزایا و خواص این ماده معجزه گر هیچ راهی برای تشخیص عسل اصل و تقلبی جز آزمایش دقیق آن وجود ندارد و همین مساله منجر به ایجاد برخی باورهای اشتباه در بین مردم و سو استفاده برخی افراد سودجو از عدم آگاهی اکثر هم میهنان شده است
هیچ روشی برای تشخیص عسل تقلبی به جز آزمایش وجود ندارد

به نقل از روابط عمومی معاونت غذا و دارو اراک، خانم مهندس محدثه آصفری کارشناس اداره نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و دارو اراک بیان کرد: عسل ماده طبیعی شیرینی است که از گل های مختلف یا از شیره سایر اندام های گیاهان تهیه می شود. مهم‌ترین قندهای عسل فروکتوز، گلوکز و ساکاروز هستند و میزان کالری آن حدود 304 کیلو کالری انرژی در هر ۱۰۰ گرم است.

میزان املاح معدنی در انواع مختلف عسل متفاوت است و عسل‌های تیره املاح معدنی بیشتری دارند. عسل دارای انواع پروتئین، اسیدهای آمینه، اسیدهای آلی و مقداری آنزیم و رایحه های معطر است.

مهندس آصفری افزود: علیرغم تمام مزایا و خواص این ماده معجزه گر هیچ راهی برای تشخیص عسل اصل و تقلبی جز آزمایش دقیق آن وجود ندارد و همین مساله منجر به ایجاد برخی باورهای اشتباه در بین مردم و سو استفاده برخی افراد سودجو از عدم آگاهی اکثر هم میهنان شده است.

کارشناس اداره نظارت بر مواد غذایی ادامه داد: کیفیت و اصالت عسل را نمی‌توان بر حسب رنگ و مزه آن شناسایی کرد. عسل براساس تهیه آن از یک یا چند گل، دارای انواع تک گل و چند گل است. عسل گل های مختلف رنگ و طعم متفاوتی دارند و رنگ آن‌ها از سفید، کهربایی و حتی قهوه ای و سیاه متغیر است. عسل های روشن طعم ملایم و عسل‌های تیره طعمی تندتر دارند.

آصفری گفت: متاسفانه امروزه به دلیل تغییر سبک زندگی و رشد جمعیت امکان تولید عسل صد درصد طبیعی محدود شده است.

موم ماده ای است که به وسیله غدد موم ساز زنبور عسل ساخته می شود. مکانیزم تولید موم فرایندی پیچیده است که مستلزم وجود میزان مناسب آنزیم در بدن زنبور است. به همین دلیل از جهت مقرون به صرفه نبودن این کار و همچنین برای این که زنبور زمان زیادی صرف تهیه این ماده نکند موم را به شکل صنعتی (مصنوعی) نیز تولید می‌کنند و در کندو می‌گذارند. پس موم عسل دلیلی بر اصل بودن آن نخواهد بود. نه تنها موم، بلکه عسل نیز به روش مصنوعی قابل تولید است و بدون دخالت زنبور ساخته می شود.

مهندس آصفری بیان کرد: میزان چسبندگی، سرعت حل شدن در آب، طعم، بو یا عطر، حرارت دادن، شفافیت و شکست نور، تست جذب روی نان یا کاغذ و بسیاری از روش های دیگر که برای آزمایش اصالت عسل بیان می شود راهکارهایی کاملا غیر علمی و ناکارآمد می باشند.

ایشان در پایان خاطر نشان کرد: که این تشخیص فقط در آزمایشگاه های معتبر غذایی قابل اثبات است. یکی از موثق ترین ملاک های تشخیص، میزان ساکاروز عسل است که بر اساس دستورالعمل سازمان ملی استاندارد، ساکاروز کمتر از 5 دلیل بر اصل بودن عسل است و بالاتر از آن تقلب محسوب خواهد شد.

انتهای پیام/

رسول غفاری

کلید واژه ها: عسل کارشناس اداره نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و دارو آزمایش


( ۸ )

نظر شما :