کارشناس تغذیه معاونت غذا و دارو اراک مطرح کرد؛
چرا الکل ۷۰ درصد اثربخشی بهتری دارد!
به نقل از روابط عمومی معاونت غذا و دارو اراک، مهندس محدثه آصفری کارشناس تغذیه معاونت غذا و دارو بیان کرد: شاید در نظر عوام کشتن میکروارگانیسمهای روی سطوح و وسایلی که دارای میزان لمس بالایی هستند (مانند تلفن و دستگیره در)، الکل با درصد خلوص بالاتر قدرت بیشتری در گندزدایی دارد و الکل با درصد خلوص پایینتر و رقیقتر به معنای عدم کیفیت آن و وجود آب در بطری است. اما طبق نظریههای میکروبیولوژی، الکل 70 درصد برای عمل گندزدایی مؤثرتر از 91 درصد است و بسته به این مساله میباشد که قصد نابودی چه نوع میکروارگانیسمهایی وجود دارد.
آصفری افزود: الکلهای با درصد غلظت بالاتر، خلوص بیشتری دارند و الکلهای با درصد پایینتر(مانند 70 درصد) آب بیشتری در آنها وجود دارد. آب به عنوان یک ماده مهم در این ترکیب، این امکان را ایجاد میکند که الکل از یک غشای سلولی عبور کند و برای از بین بردن میکروارگانیسمها به درون آن وارد شود. بر اساس یک مطالعه انجام شده در سال 2020 و منتشره در سایت NCBI، بالاترین اثر میکروبزدایی بهترتیب متعلق به اتانول (60٪ تا 85٪)، ایزوپروپانول (60٪ تا 80٪) و n– پروپانول (60٪ تا 80٪) میباشد.
کارشناس تغذیه معاونت غذا و دارو گفت: اثر الکل در برابر ویروسها متفاوت است و ویژگیهای هر ویروس منحصر به فرد است. ویروسهایی که دارای ساختار پوششی هستند، مانند ویروس آنفولانزا، سرماخوردگی، HIV و Coronavirus جدید، با استفاده از محلول های الکل 60 درصد و نهایت 70% غیرفعال میشوند، در حالی که این ماده برای دیگر ویروسها مانند نوروویروسها مؤثر نیست.
وی اشاره کرد: مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها (CDC) معتقد است ضدعفونیکنندههای برپایه الکل باید حداقل 60٪ الکل داشته باشند تا مؤثر واقع شوند. الکل با شکستن دیوارههای سلولی میکروارگانیسمها، آنها را نابود میکند. طبق نظریات میکروبیولوژی، اتانول در برابر ویروسها مؤثرتر است و پروپانولها در برابر باکتریها فعالیت بهتری نسبت به اتانول دارند.
به طور عملی، این قانون اساسی در مورد بهداشت منازل نیز اعمال می شود. به عنوان مثال اگر در حال برش مرغ خام بر روی پیشخوان هستید و قصد ضد عفونی سطوح را دارید تا از آلودگی متشکل از باکتری های E. coli و سالمونلا جلوگیری شود، الکل با هر درصدی را میتوانید انتخاب کنید. اما برای از بین بردن ویروسهای بر روی سطوح استفاده از الکل 60 درصد توصیه میشود.
مهندس آصفری تشریح کرد: شستشوی معمولی با آب و صابون و شستن دستها به از بین بردن هر نوع جسمی یا ویروس و باکتری از دستان کمک میکند و بخش مهمی از هر اصل بهداشتی است. اما در هر صورت، مهم است که برای حفظ سلامت خود از بیماری کروناویروس جدید روی شیوههای بهداشتی مانند شستن کامل دستها (هر بار 20 ثانیه شستشو) و ضدعفونی کردن مناطق تماس پر رفت و آمد در منزل و محیط کار خود (بخصوص اگر شخصی آنها را لمس کرده باشد) توجه کنید.
انتهای پیام/
رسول غفاری
نظر شما :