تمام غذای کپک زده دور ریز است/ برخی کپکها تولید سم میکنند

به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو-اراک (http://arakmu.ac.ir/vcfd/fa)،آیدا غفاری با بیان اینکه کپکها نوعی قارچ با ساختار کرکمانند هستند که در شرایط مرطوب و دمای مناسب رشد سریعی دارند، تأکید کرد: حتی اگر قسمتی از ماده غذایی کپک زده باشد، باید کل آن را دور بریزید.
وی گفت: ظاهر شدن کپک به رنگهای سبز، آبی یا سفید روی نان، پنیر، میوهها و سبزیجات نشان از حضور این قارچها دارد. کپک نان از رایجترین انواع کپکهای غذایی است که اغلب با آن مواجه میشویم. علاوه بر این، کپک روی رب، مربا، ترشی، آبغوره، آبلیمو و میوهها نیز در خانهها دیده میشود.
اوافزود: برخی از کپکها قابلیت تولید سم دارند و این سموم حتی با پخت، حرارتدهی یا شستشو از بین نمیروند. این ترکیبات میتوانند مشکلات جدی برای سلامتی ایجاد کنند؛ از جمله مشکلات گوارشی، حساسیتهای تنفسی، آسیب به کبد و کلیه و حتی سرطان.
وی تأکید کرد: مهمترین نکته، دور ریختن کامل مواد غذایی کپکزده است، حتی اگر کپک فقط در بخشی از آن دیده شود، چراکه احتمال پخش سموم در سراسر ماده غذایی وجود دارد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: بهترین راه پیشگیری، نگهداری صحیح مواد غذایی در دما و رطوبت مناسب و رعایت تاریخ انقضا است. همچنین، پیش از مصرف، مواد غذایی را بررسی کرده و در صورت مشاهده کپک، از مصرف آن خودداری کنید.
روابط عمومی معاونت غذا و دارو - اراک
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
http://Arakmu.ac.ir/vcfd/fa
https://eitaa.com/ghazadaroarak
http://ble.ir/ghazadaroarak
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
نظر شما :