راهکارهای طلایی برای افزایش جذب مواد مغذی سبوس گندم

۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ | ۰۸:۵۶ کد : ۵۱۳۶۴ اخبار اصلی
تعداد بازدید:۱۲
مدیر نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی معاونت غذا و داروی اراک گفت: سبوس گندم بخشی از دانه گندم است که در فرآیند آسیاب کردن از هسته جدا می‌شود.
راهکارهای طلایی برای افزایش جذب مواد مغذی سبوس گندم

مریم کلبعلی  با بیان اینکه این لایه بیرونی سرشار از مواد مغذی از جمله فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی است.، افزود: سبوس به دلیل داشتن ترکیبات مغذی بالا، یکی از مهم‌ترین منابع غذایی محسوب می‌شود و نقش بزرگی در سلامت انسان ایفا می‌کند.

به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو-اراک (http://arakmu.ac.ir/vcfd/fa) کلبعلی  با اشاره به اینکه در دنیای امروزی که بسیاری از غذاها از فرآیندهای صنعتی عبور می‌کنند و بسیاری از مواد مغذی خود را از دست می‌دهند، سبوس به عنوان یک منبع تغذیه‌ای حیاتی اهمیت زیادی دارد، بیان کرد:سبوس یا همان پوسته ی خارجی گندم بیشترین میزان پروتئین را نسبت به سایر قسمت های گندم دارد و شامل ویتامین های مختلف از جمله ویتامین های گروه C,B,AوE    است.

 مدیر نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی معاونت غذا و داروی اراک ادامه داد: علاوه بر این موارد سبوس میزان قابل توجهی فیبر،مواد معدنی آنتی اکسیدان و است هرجه میزان سبوس بیشتر باشد رنگ آن تیره تر است.

 او با یادآوری اینکه سبوس به دلیل آن که خود حاوی اسید فیتیک بالایی است در دستگاه گوارش ریز مغذی ها  مانند کلسیم ، آهن و روی را بلوکه کرده و مانع جذب آنها می شود، اظهار کرد: لذا برای جلوگیری از این نقص روش نخست باید تخمیر موثر بر روی خمیر انجام شود و یا مقدار املاح اشاره شده به آرد اضافه شود تا پیش از ورود اسید فیتیک به دستگاه گوارش با این املاح تشکیل کمپلکس دهد و قدرت جذب املاح موجود در مواد غذایی را کاهش دهد.

 وی افزود، روش دیگری برای فرآوری سبوس وجود دارد که در آن، با فعالیت آنزیم فیتاز، تا ۹۰ درصد از اسید فیتیک تجزیه می‌شود. این فرآیند، قابلیت جذب ریزمغذی‌های ضروری را به طور چشمگیری افزایش می‌دهد. سبوس فرآوری شده به این روش، در صنایع غذایی مختلف (مانند تولید نان، بیسکویت، ماکارونی و غیره) و نیز برای مصارف خانگی کاربرد دارد.

 کلبعلی به انواع سبوس اشاره کرد و افزود: سبوس خام فراورده ای است که مستقیما قابل مصرف نمی باشد و به عنوان ماده اولیه برای تولید سبوس فراوری شده استفاده ذمی شود، افزود: سبوس فراوری شده فراورده ای است که با هدف  و مصرف خاصی  فراوری شده  و مستقیما قابل مصرف می باشد،.

 او با بیان اینکه سبوس خام فقط باید در محصولاتی استفاده شود که بعد از افزودن سبوس به محصول تخمیرکامل انجام شود، تاکید کرد: اضافه کردن سبوس به فراورده های غیر تخمیری ممنوع است.

وی  همچنین با بیان اینکه اضافه کردن سبوس خام فقط در زیرخمیر نان بربری برای جلوگیری از چسبندگی  بلامانع است، گفت: برای استفاده مصارف مستقیم  انسانی ممنوع است. 

 وی به شهروندان توصیه کرد: شهروندان از مصرف محصولات سبوس دار بی نام و نشان اجتناب کنند و سبوس های مورد مصرف در تمامی نانوایی های غیر مجاز سبوس دامی است، لذا یاد آور می شود از نان های که در نانوایی ها بر روی آن ها سبوس پاشیده می شود و یا به عنوان نان سبوس دار تولید می شود جدا خوداری کرده و نان هایی  خریداری و مصرف شود که با آرد مخصوص همان نان تولید می شود همچون نان بربری با آرد بربری و نان سنگک با آرد سنگگ و نان تافتون و لواش با آرد تافتون و لواش و سایر نان حجیم با آرد ستاره تولید شود.


 روابط عمومی معاونت غذا و دارو - اراک

〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
http://Arakmu.ac.ir/vcfd/fa
https://eitaa.com/ghazadaroarak
http://ble.ir/ghazadaroarak

〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️

کلیدواژه‌ها: غذا و دارو اراک سبوس‌ گندم آرد نان دستگاه گوارش فیبر مواد معدنی آنتی اکسیدان


نظر شما :