نان در فرهنگ ایرانی ۴۰ تا ۴۵ انرژی روزانه هر فرد را در طی دو و نیم وعده غذایی تامین میکند و به دلیل اهمیت و تاثیرات سیاسی اقتصادی فرهنگی بهداشتی و تغذیه آن در جامعه به عنوان یک کالای راهبردی در جایگاه نخست امنیت غذایی قرار دارد

اجزای دانه گندم عبارتند از جوانه حاوی چربی و اندکی پروتئین
سبوس حاوی فیبر ،آندوسپرحاوی نشاسته و مقادیری پروتئین
آرد گندم کامل به آردی گفته میشود که تمام اجزای دانه گندم آندوسپرم یا همان مغز جوانه پنهان و سبوس را شامل میشود
در واقع در طرز تهیه آرد گندم کامل هیچ یک از اجزای آن طی فرایند تبدیل گندم به آرد از آن جدا نمیشود در نتیجه آردی که از این دانه کامل به دست میآید تمام مواد مغذی و سبوس و فیبر را در خود حفظ میکند
محتوای سبوس آرد کامل گندم برخلاف آرد سفید که سبوس آن جدا میشود سبوس و جوانه گندم در آن به طور کامل حفظ میشود به همین دلیل رنگ تیرهتر و طعم قویتری دارد و همچنین فیبر و مواد مغذی بیشتری نیز دارد
فواید استفاده از آرد کامل در تهیه نان، این آرد ویتامینها و مواد معدنی مختلفی از جمله آهن منیزیم فسفر و ویتامینهای گروه بیراه به بدن میرساند فیبر موجود در آرد گندم کامل میتواند به تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ کمک کند
مصرف منظم آرد کامل میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را نیز کاهش دهد
آرد کامل گندم منبع عالی فیبر است که به هضم غذا ، سلامت روده و احساس سیری کمک میکند ر نتیجه سبب کاهش وزن و کنترل آن میگردد
محصولات پخته شده با آرد کامل گندم میتواند طعم قویتر و بافت متراکمتری نسبت به محصولات تهیه شده از آرد سفید داشته باشد
✍️ سیامک یاگاری
روابط عمومی معاونت غذا و دارو - اراک
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
http://Arakmu.ac.ir/vcfd/fa
https://eitaa.com/ghazadaroarak
http://ble.ir/ghazadaroarak
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
نظر شما :