الزامات برچسب گذاری محصولات غذایی و اشامیدنی تراریخته
الزامات برچسب گذاری محصولات غذایی و اشامیدنی تراریخته
GMO
چنانچه واحد تولیدی دارای تولید محصولاتی از قبیل سویا( اعم از دانه یا پروتئین) ، پنبه دانه، کلزا و ذرت به صورت خالص و یا ترکیب با هر درصدی می باشد می بایست اقدامات ذیل را انجام دهد:
- تعیین محصولاتی که در فرمول آنها حداقل یکی از مواد اولیه سویا( اعم از دانه یا پروتئین) ، پنبه دانه، کلزا و ذرت و یا مشتقات آنها به صورت خالص یا ترکیبی وجود دارد.
- بررسی مستندات آنها ( مجوز ورود و یا پروانه ساخت)
- چنانچه مستندات دلالت بر تراریخته بودن مواد اولیه دارد لیبل گذاری به شرح ذیل الزامی است.
- چنانچه با بررسی مستندات نمی توان از تراریخته بودن مواد مذکور اطمینان پیدا نمود، نمونه محصول جهت بررسی آزمایشگاهی به آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو و یا یکی از آزمایشگاههای همکار قادر به تشخیص محصولات تراریخته ارسال شود.
نحوه برچسب گذاری:
کلیه محصولات غذایی حاصل از دانه های روغنی نظیر ذرت، سویا، کلزا و پنبه دانه تراریخته به صورت چه خالص و چه در ترکیب محصولات غذایی با هر درصدی می بایست هم بر روی لیبل محصول لگو درج شود و هم در مقابل جزء تراریخته عبارت " تغییر یافته ژنتیکی یا تراریخته" درج شود، در واقع مطابق با دستورالعمل مذکور، بحث کمیت سنجی مطرح نبوده و صرفا وجود یا عدم وجود جزء تراریخته در فرمولاسیون محصول برچسب را مشمول هم لگو و هم عبارت تراریختگی می کند.
- نشان تراریخته بصورت دایره سفید رنگ به قطر 5/1 سانتی متر که واژه تراریخته در درون آن با فونت قابل رویت در کنار آرم سازمان غذا و دارو درج گردد.
- در قسمت ترکیبات تشکیل دهنده محصول در لیبل ، کلمه تراریخته به جزء یا ترکیب تراریخته محصول اضافه شود.
آخرین بهروزرسانی : ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸